W pierwszym dniu naszego żeglarskiego konkursu fotograficznego z marką LotusGrill® otrzymaliśmy pięć prac. Jury postanowiło do ścisłego finału zakwalifikować zdjęcie Ireneusza “Rejs po Jeziorze Sławskim w doborowym towarzystwie. Ja i mój pies corgi, Winter.”. Ulubioną żeglarska potrawą Irka są grillowane langusty.

W wielu przypadkach przygotowuje się je obrane,ale osobiście wole je całe. Czyścimy dobrze langusty, suszymy papierem kuchennym , a potem nacieramy oliwą extra virgen Extra. Jak grill jest już dobrze rozpalony, na metalowy ruszt kładziemy langusty i grillujemy po minucie z jednej i drugiej strony. (nie trzymać dłużej,bo będą twarde jak kamienie). Zdejmujemy z grilla, solimy i skrapiamy duża ilością soku z cytryny, czy limonki. Pyszności. Życzę smacznego, jeśli ktoś ma ochotę przygotować moja potrawę.

Zachęcamy Was do udziału w konkursie, w którym można wygrać dwa wspaniałe grille marki LotusGrill®

Pozostałe zgłoszone dzisiaj prace:

No i już nie ma … niestety … zawaliła się rok temu … Malta 2016. Ta formacja była fascynująca i przy dobrej pogodzie można było przepłynąć pod. Dziś już zostały kikuty. A najlepsza potrwa z rejsów to własnoręcznie złowione bukvy, w tymianku i szczypiorku na maśle … z odrobiną cytryny … proste a niebo w gębie 🙂 – praca Roberta
Spontaniczny wypad nad zalew zegrzyński – pogoda nie dopisała ale humor tak. Ulubiona potrawa to turbot w kremie wasabi, szczególnie świeży w porcie. – praca Łukasza
Kanał Mazurski od lat ten sam mądry napis. Ulubiona mazurska potrawa to sielawka z wkładką – praca Agnieszki

I oto owa sielawka 🙂

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Wprowadź swój komentarz
Twoje imię

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.