W pierwszym dniu naszego żeglarskiego konkursu fotograficznego z marką LotusGrill® otrzymaliśmy pięć prac. Jury postanowiło do ścisłego finału zakwalifikować zdjęcie Ireneusza “Rejs po Jeziorze Sławskim w doborowym towarzystwie. Ja i mój pies corgi, Winter.”. Ulubioną żeglarska potrawą Irka są grillowane langusty.
W wielu przypadkach przygotowuje się je obrane,ale osobiście wole je całe. Czyścimy dobrze langusty, suszymy papierem kuchennym , a potem nacieramy oliwą extra virgen Extra. Jak grill jest już dobrze rozpalony, na metalowy ruszt kładziemy langusty i grillujemy po minucie z jednej i drugiej strony. (nie trzymać dłużej,bo będą twarde jak kamienie). Zdejmujemy z grilla, solimy i skrapiamy duża ilością soku z cytryny, czy limonki. Pyszności. Życzę smacznego, jeśli ktoś ma ochotę przygotować moja potrawę.
Zachęcamy Was do udziału w konkursie, w którym można wygrać dwa wspaniałe grille marki LotusGrill®
Pozostałe zgłoszone dzisiaj prace:



I oto owa sielawka 🙂