Od dzisiaj do najbliższej środy zapraszamy wszystkich zainteresowanych do wzięcia udziału w konkursie wiedzy żeglarskiej, który współorganizujemy razem w Wydawnictwem Nautica.

Nagrodami w konkursie są polskie edycje książek Toma Cunliffe’a – „Żegluj jak ekspert” oraz „200 rad dla skipperów”.

13048173_768345146634427_941874200913509300_o konkurs z wydawnictwem nautica Konkurs z Wydawnictwem Nautica – pytanie pierwsze 13048173 768345146634427 941874200913509300 o 209x30012792185_742837675851841_4243460577807469351_o konkurs z wydawnictwem nautica Konkurs z Wydawnictwem Nautica – pytanie pierwsze 12792185 742837675851841 4243460577807469351 o 143x300

Dzisiaj podajemy pytanie pierwsze. Odpowiedź na pytanie należy wysłać mailem na konkurs@sail24.pl podając swoje imię i nazwisko. Dodatkowo trzeba polubić na Facebooku stronę Wydawnictwa Nautica. odpowiedzi przyjmujemy do poniedziałku 25 kwietnia do godz. 18.00, a około godz. 20.00 podamy następne pytanie.

Dla danego wiatru rzeczywistego, najmniejszy wiatr pozorny odczujemy na jachcie płynącym:
a/ bajdewindem
b/ półwiatrem
c/ fordewindem?

Wśród osób, które prawidłowo odpowiedzą na powyższe pytanie ( i zalajkują 🙂 ) rozlosujemy jeden egzemplarz książki „Żegluj jak ekspert”. Wśród wszystkich uczestników konkursu (oczywiście prawidłowo odpowiadających) rozlosujemy trzy egzemplarze „200 porad dla skipperów”

Książki są także do nabycia w dobrych sklepach żeglarskich oraz księgarniach. Można je także zamówić przez internet w EMPiKu i Matrasie.
Jeśli ktoś zabiera na rejsy laptopa czy tablet, chciałby mieć za sobą książki Toma Cunliffe’a i nie chce wozić dodatkowych kilogramów, może je kupić pod postacią e-booków. Poniżej przykładowe linki:
http://www.empik.com/zegluj-jak-ekspert-sprawdzone-i-skuteczne-porady-cunliffe-tom,p1122767112,ebooki-i-mp3-p
http://www.gandalf.com.pl/e/zegluj-jak-ekspert-a/
http://www.publio.pl/zegluj-jak-ekspert-tom-cunliffe,p139375.html

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Wprowadź swój komentarz
Twoje imię

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.